ZUPY
Flaki wołowe
10.00
Żurek po staropolsku
z jajkiem i kiełbasą
10.00
Barszczyk czerwony z uszkami
10.00
Barszczyk czerwony
solo, 250ml
5.00
Krem z pomidorów
z grzankami czosnkowymi
13.00
Zupa dnia
6.00
KOTLET PO KOWALSKU
z pieczarkami i cebulką, zapiekany żółtym serem, podawany z ziemniakami lub frytkami i zestawem surówek
28.00
SCHAB W POMIDORACH PO WŁOSKU
2 szt. mięsa, pomidory, kapary, czosnek i oliwki, podawany z grzankami i sałatką wiosenną
30.00
BRYZOL
mięso wieprzowe siekane z pieczarkami i cebulką, podawany z ziemniakami i surówką
22.00
PIECZEŃ WIEPRZOWA
w sosie własnym, podawana z kopytkami lub kluskami śląskimi i surówką z ogórka kiszonego
23.00
FILET Z GRILLA CASABLANCA
ser mozzarella, pomidory suszone, czerwona cebula, oliwki, podawany z frytkami lub ziemniakami i surówką
27.00
ESKALOPEK A’LA ITALIANO
grillowany filet, pomidor, żółty ser, krem balsamiczny, podawany z grzankami i sałatką wiosenną
26.00
FILET Z GRILLA ZE SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ
podawany z ziemniakami lub ryżem i surówką
25.00
ROLADKA Z PIERSI Z KURCZAKA
ser mozzarella, brokuły, papryka, podawane z ziemniakami i zestawem surówek
24.00
ŁOSOŚ Z GRILLA
podawany z ziemniakami z koperkiem i bukietem warzyw gotowanych z prażonymi płatkami migdałów
31.00
ŁOSOŚ Z PIECA ZE SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ
podawany z ziemniakami z koperkiem i sałatą wiosenną
33.00
FILET Z MIRUNY/MORSZCZUKA/MINTAJA
panierowany lub w jajku i mące, podawany z frytkami i surówkami
24.00
SZEF KUCHNI POLECA
DANIA Z WIEPRZOWINY
KOTLET SCHABOWY TRADYCYJNY
12.00
KOTLET PO KRÓLEWSKU
ananas, żółty ser, żurawina
15.00
KOTLET PO WIEDEŃSKU
z jakiem sadzonym
14.00
KOTLET PO MEDIOLAŃSKU
zapiekany żółtym serem
13.00
KOTLET PO KOWALSKU
z pieczarkami i cebulką, zapiekany żółtym serem
15.00
FILET Z KURCZAKA W PANIERCE
12.00
FILET Z GRILLA
14.00
FILET Z GRILLA CASABLANCA
ser mozzarella, pomidory suszone, czerwona cebula, oliwki
17.00
FILET Z KURCZAKA EGZOTYCZNY
sezam, brzoskwinia, żółty ser
15.00
KOTLET DE VOLAILLE
z masełkiem i natką pietruszki
14.00
MEDALION DROBIOWY
pieczarki, żółty ser
14.00
FILET Z KURCZAKA FASZEROWANY
farsz pieczarkowy z cebulą i natką pietruszki
15.00
FAWORKI Z KURCZAKA
kawałki kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych
14.00